Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Magyar államférfiak szobra
  2013-11-22 21:23:07, péntek
 
 

Magyar államférfiak szobra

Ideje lenne érdemük, szerepük és fontosságuk szerint osztályozni történészeinknek azokat a kiemelkedő államférfiakat, nagyasszonyainkat, akik Magyarországon a magyar nemzet érdekében tevékenykedtek . Károlyi Mihálynak egyedüli érdeme, hogy a regnáló miniszterelnök elleni gyilkosság után megszervezte az őszirózsás forradalmat, majd megalakította az első köztársaságot, amit körülbelül öt hónapig vezetett . A magyarországi kommunisták szepontjából biztosan előnyös volt a működése, mivel mondjuk ki, az ezeréves Magyarország intézményrendszerét próbálta eltüntetni az őt követő moszkovitákkal együtt, akik 133 napig garázdálkodtak a négyéves háborúban megfáradt haza területén .

Ezek ismeretében szobrot állítani neki, az a legaljasabb kommunista összeesküvés eredménye, akik a Horthy rendszer végeztével, szovjet fegyverek árnyékában rátelepedtek hazánkra . Történészeink abban a korban végezték tanulmányaikat, amikor ez a nemzetellenes kommunista rémuralom 45 éven keresztül irányította hazánk kultúrpolitikáját, oktatási rendszerét, történelemszemléletét . Ettől a nehéz hagyatéktól képtelenek vagyunk megszabadulni, mivel a rendszerváltás idején átmenekültek ezek a téveszmék a mai furcsa, demokráciának nevezett atlantista, noeliberális, kozmopolita világértelmezés zsákutcájába .

Horthy Miklós ezzel szemben negyedszázadon keresztül volt egy személyben Magyarország vezetője, kormányzója, legfőbb parancsnoka, aki mellébeszélés helyett bevonult a vörös Budapestre akkor, amikor már visszabújtak a csatornákba azok a volt forradalmárok, akiknek gyermekei, unokái még ma is meghatározó szerepet töltenek be a magyar politikában . Horthy személye biztonságot jelentett a megcsonkított ország harmadára zsugorodott közepének, sőt gazdaságpolitikája Európa egyik vezető hatalmává tette hazánkat a zsidó nagytőke segítségével, akiket nem korlátozott építő tevékenységeikben .

Háborús éveket megelőzően a korábbi háború békediktátumait újratárgyalták az akkori nagyhatalmak, és a Kárpátmedence magyarlakta részeit hazánknak itélték a két bécsi döntés során . A sosemvolt országokat megszüntették, és az élet ment tovább a maga kerékvágásában, azaz ment volna, ha a világot formáló politikai erők belenyugodtak volna az európai Rend visszaállításába . Horthy Miklós korának egyik vezető politikusa volt, ezt tagadni kultúrális visszamaradottságra utal . A német és olasz nagyhatalmi együttműködés során Európa népei is melléjük álltak, de később azok az Európán kívüli erők fellázították a háborúba belefáradt kisebb nemzetek képviselőit és eldöntötték Szovjetúnió és az USA segítségével a világ további sorsát .

Nem ők nyerték meg, Európa vesztette el azt a háborút ! Az ezeréves európai kereszténység nyugati kultúrköre, akiket teljesen ellehetetlenítettek a második vatikáni zsinat után a vallásellenes erők . Nevezhetjük akárminek ezt a mostani istentelen Európát, amelynek atlantista kapcsolatai jelentik a megfelelési kényszerből kiszabott utat, amit a nemzetközi szabadkőművesség irányította alvilág határoz meg napjainkra . Európát mi európaiak vesztettük el, amikor egymás ellen fordultunk . A fehér ember évezredes kultúráját tagadtatták meg velük azok a neoliberális hatalmi csoportosulások, akik kisajátították maguknak a pénznyomtatás és tömegtájékoztatás jogát, miközben rátelepedtek a fegyvergyártás áldatlan tevékenységére is .

Roosewelt szobra ott áll most is a Szabadság téren, nem messze a szovjet hadsereg győzelmi obeliszkjétől . Károlyi szobrát nem rég távolították el a Parlament épülete mellől, ahol félévszázadon keresztül rontotta a levegőt, pedig fél évig sem vezette az országot . A Kossuth szoborcsoportot átalakították a szocialista vívmányok arculatára . Szerencsére a rengeteg túlméretezett felszabadulás emlékmű eltünt a szoborparkban, ahol végső nyugvóhelyüket kapták azoktól, akik ellen feszültek azok a hatalmas izmok . Munkásököl vasököl odacsap ahova köll . Köztereink elnevezése is helyreállt, visszatérni látszik a rend . Bár megszoktuk a Moszkva tér nevét, mert hozzánk nőtt, fiatalságunknak egy része tartozott hozzá, de ugyanígy voltak szüleink a Kaleffal, a hajdani Széll Kálmán térrel, amit átkereszteltek Moszkvára hajdanán .

Amikor a Mártírok útján jártam, eszembe sem jutottak a mártírok, de mivel arra laktam megszoktam, hogy úgy nevezik . A Május egy mozit is átnevezték, de már nem működik . Mechwart András maradt . Ő valóban kiérdemelte munkásságával az örökkévalóságot, ha jól emlékszem mint mérnök sokat tett a villanymozdony kifejlesztésében . Vidéken még mindig sokan ragaszkodnak Lenin terekhez, mert megszokták az emberek . Nem kellene ennyire érzékenynek lenni velük szemben, mert a jót is meg lehet szokni, ha elegendő ideig látjuk magunk mellett .

Május elseje jelenti a májusfa állítását, de ekkor alapították az Illuminátusok rendjét 1776-ban, melynek szellemében uralkodhat rajtunk az a kis csoport, akik időnként piros zászlókkal eltakarják előlünk a világot . Vörös Pajzs, vörös zászló, forradalom, gazdagság . Mindent jelent ez a szín, amelynek árnyalatait kékkel keverve megkapjuk korunk uralkodó színét a lilát ! A kék egy új ország zászlaját jelenti, az MTK is kék-fehérben tündökölt, a Vasasok piros kékben, a Honvéd piros-fehérével alkották a Dózsa lila-fehér színét . A Ferencvárosiak zöld-fehérje mindig zavarta ezeket a háromszínűeket, akik nem szerették a piros-fehér-zöldet sem, inkább a szivárvány színeiben tündökölnek ma is, de ne mutassanak nekik zöldet, vagy barnát .

Nagyjainknak szobrok sem jutnak, de még azok könyveit, versesköteteit sem engedik megismertetni a magyar ifjúság elbutított tagjaival . Egy rövid ideig emlegették Wass Albert, Nyírő József, Szabó Dezső és Tormay Cecile nevét, de azóta sem jutott előbbre a gondolatainkat is meghatározó véleményirányító cenzúra jóvoltából . Amikor odaszoborta valaki Károlyi Mihályt a Duna partjára, senkit sem kérdeztek meg arról, hogy akarja, vagy nem akarja őt . Holokauszt emlékművek sorát építették fel körülöttünk, amibe semmi beleszólásunk sem lehetett, miközben a Turul emlékműveinket már többször meggyalázták, festékkel öntötték le, sőt van úgy, hogy egyszerűen ellopják az egész szobrot a Kárpátmedence különböző pontjain .

Oda kellene figyelnünk jobban a saját történelmünkre, ne csak megfelelési kényszerből irányítsák a külpolitikánkat . Sajnos a magyarok nevében ma idegenek döntenek nemzeti érdekű ügyekben, így gyakran elvárásainkkal szembemenő döntések születnek . Ideje lenne egyszer és mindenkorra meghatározni Horthy Miklós kormányzó besorolását, ne kerülhessen sor mégegyszer arra a megalázó helyzetre, hogy egyesek sárgacsillagot viselve megzavarhassák nagyjaink szobrának avatását . Egyébként is tartsák tiszteletben a magyarság érzelmeit, és ne gyűlölködjenek minden ellen, ami magyar itt Európa közepén, Magyarországon .

VGB
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: szabadkőművesség, kifejlesztésében, véleményirányító, visszaállításába, történészeinknek, világértelmezés, békediktátumait, örökkévalóságot, szoborcsoportot, fiatalságunknak, külpolitikánkat, csoportosulások, gondolatainkat, moszkovitákkal, negyedszázadon, elvárásainkkal, gyűlölködjenek, nyugvóhelyüket, garázdálkodtak, rendszerváltás, tanulmányaikat, újratárgyalták, villanymozdony, ferencvárosiak, tevékenységére, fegyvergyártás, háromszínűeket, átkereszteltek, versesköteteit, megzavarhassák, sárgacsillagot, kerékvágásában, kisajátították, történelmünkre, emlékműveinket, tevékenykedtek, kiemelkedő államférfiakat, magyar nemzet, regnáló miniszterelnök, őszirózsás forradalmat, első köztársaságot, magyarországi kommunisták, ezeréves Magyarország, négyéves háborúban, korban végezték, nemzetellenes kommunista, nehéz hagyatéktól, rendszerváltás idején, személyben Magyarország, vörös Budapestre, csatornákba azok, volt forradalmárok, Károlyi Mihálynak, Horthy Miklós, Széll Kálmán, Mechwart András, Vörös Pajzs, Wass Albert, Nyírő József, Szabó Dezső, Tormay Cecile, Károlyi Mihályt,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam Krisztinától  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Facebookon kaptam Krisztinától  Az udvariasság alapja: önismer...  A lelki élet nem arról szól, ....  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Ez a jó az alvásban.  Muratáj  Naplemente  Különös!  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Környezetvédelem  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Minden szülő a lényével nevel.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Kellemes esti időtöltést  Az idő elsodorja létezésünk  Pillangó  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam Krisztina b...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Tavasz  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Maradék idő  A Gömb  Vannak arcok  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 23  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Alakot vált...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Palóc Grand Canyon  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Minden szülő a lényével nevel.  Mindenünk, amink van, amit sze...  képre írva  Esti kép  Környezetvédelem  Jó éjszakát  A hét szűk esztendő  Környezetvédelem  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A végzet az  Aki szeret, annak senki sem id...  Facebookon kaptam Krisztinától  Rögtön puha Mézes Krémes  Paul David Tripp Április 23  William Shakespeare idézet  A fák lelke  Különös!  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A lelki élet nem arról szól, ....  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Sirató  Föld napja április 22  A végzet az  Különös!  Beney Zsuzsa - Tavasz  Szent György napi hiedelmek, s...  Maradék idő 
Bejegyzés Címkék
kiemelkedő államférfiakat, magyar nemzet, regnáló miniszterelnök, őszirózsás forradalmat, első köztársaságot, magyarországi kommunisták, ezeréves Magyarország, négyéves háborúban, korban végezték, nemzetellenes kommunista, nehéz hagyatéktól, rendszerváltás idején, személyben Magyarország, vörös Budapestre, csatornákba azok, volt forradalmárok, magyar politikában, megcsonkított ország, zsidó nagytőke, korábbi háború, akkori nagyhatalmak, sosemvolt országokat, élet ment, maga kerékvágásában, világot formáló, európai Rend, háborúba belefáradt, világ további, ezeréves európai, második vatikáni, vallásellenes erők, mostani istentelen, megfelelési kényszerből, nemzetközi szabadkőművesség, fehér ember, neoliberális hatalmi, fegyvergyártás áldatlan, szovjet hadsereg, szocialista vívmányok, rengeteg túlméretezett, hatalmas izmok, része tartozott, hajdani Széll, villanymozdony kifejlesztésében, májusfa állítását, szivárvány színeiben, magyar ifjúság, rövid ideig, egész szobrot, saját történelmünkre, magyarok nevében, megalázó helyzetre, magyarság érzelmeit, szabadkőművesség, kifejlesztésében, véleményirányító, visszaállításába, történészeinknek, világértelmezés, békediktátumait, örökkévalóságot, szoborcsoportot, fiatalságunknak, külpolitikánkat, csoportosulások, gondolatainkat, moszkovitákkal, negyedszázadon, elvárásainkkal, gyűlölködjenek, nyugvóhelyüket, garázdálkodtak, rendszerváltás, tanulmányaikat, újratárgyalták, villanymozdony, ferencvárosiak, tevékenységére, fegyvergyártás, háromszínűeket, átkereszteltek, versesköteteit, megzavarhassák, sárgacsillagot, kerékvágásában, kisajátították, történelmünkre, emlékműveinket, tevékenykedtek, magyarországon, miniszterelnök, államférfiakat, megalakította, felszabadulás, kárpátmedence, pénznyomtatás, mellébeszélés, illuminátusok, munkásságával, kereszténység, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5712
  • e Hét: 19942
  • e Hónap: 31053
  • e Év: 184549
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.